עוגת גבינה אפויה

בואו להכין עוגת גבינה אפויה, נהדרת וקלילה שתמיד קוצרת מחמאות!

מאת: רחלי משה

דרג:
עוגת גבינה אפויה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית עגולה בקוטר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • 625 גרם גבינה לבנה
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה/ גיל

אופן הכנה:

1. מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף עמיד.
2. בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם הגבינה והשמנת לתערובת חלקה מוסיפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג, מערבבים בעזרת מטרפה שלא יהיו גושים ומקפלים לבפנים את הקצף הלבן.
3. משמנים תבנית עגולה 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש  (ההמלצה היא: לחמם את התנור מראש ל200 מעלות ולשים את העוגה ל10 דקות על  200 מעלות, אחרי 10 דקות להוריד ל160 מעלות לשעה בערך) יש להסתכל על מרקם העוגה וצבע העוגה ולהחליט מתי היא מוכנה כל אחד ואופיו של התנור.
4. בסיום אין להוציא את עוגת הגבינה האפויה אלא רק לכבות את התנור במשך שעה על מנת שנפח העוגה לא יירד.


עוגת גבינה אפויה - אופן הגשה:
עוגת גבינה אפויה היא המטעם המפנק של הקיץ. לא מתוקה מידי, עדינה ואווירית, היא מתאימה במיוחד לאירוח אורחים על המרפסת סביב שיחה ערה על פוליטיקה. את עוגת הגבינה האפויה מומלץ מאוד להגיש עם מזלגות קטנים ולא עם כפיות, שכן המרקם האווירי שלה נשמר טוב יותר עם כלים עדינים, ואין סיבה לפגום בה.
בתאבון!

דרג: