עוגת גבינה אוורירית

עוגת גבינה אפויה בטעם של פעם, עם אגוזי מלך וניחוחות וניל משכרים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אריאלה גרשון

דרג:
עוגת גבינה אוורירית
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 גביעי גבינה לבנה 9% שומן (750גר')
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 קופסת אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים
  • לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג
  • 1 כוס חלב
  • לעיטור:
  • 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים או 1/2 כוס שוקולד מריר, מגורר

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות עם קערה עם מים בתחתית התנור
2. טורפים בקערה גבינות ושמנת חמוצה. מוסיפים קורנפלור, אינסטנט פודינג, סוכר וניל וגרירת לימון ומערבבים. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב. 
3. מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה סוכר. מקציפים עד קבלת קצף נוקשה ויציב. 
4. מקפלים חצי מהקצף לתערובת הגבינה. מוסיפים את יתרת הקצף ומבליעים בתערובת. 
5. משמנים תבנית אפייה ובוזקים עליה פירורי הביסקוויטים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאחר מכן מורידים את החום ל150 מעלות ואופים עוד שעה. מכבים את התנור עד שהעוגה מתקררת (לא לפתוח את דלת התנור).
6. לציפוי: מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וחלב לקרם אחיד. מצפים את פני העוגה והדפנות בקרם ומפזרים מעל אגוזים קצוצים או שוקולד מריר. שומרים במקרר. 
דרג: