עוגת גבינה אוורירית וגבוהה

עוגת גבינה אוורירית וגבוהה גם אם לא יודעים לאפות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה אוורירית וגבוהה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות-תבנית מס' 26 או חד פעמי מלבני

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 6 ביצים L בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • כוס סוכר
  • כף תמצית וניל
  • שקית סוכר וניל
  • אופציה - גרידת לימון מחצי לימון
  • לציפוי:
  • שמנת חמוצה
  • 4 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופו ההכנה:

1. לחמם את התנור מראש לחום 190 עם תבנית מים בתחתית התנור.
2. בקערה גדולה לערבב את הגבינה, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל וקורנפלור לתערובת חלקה. (מי שאוהב - ניתן להוסיף גרידת לימון לטעם טיפה לימוני ועשיר)
3. בקערת המיקסר לשים חלבונים, את החלמונים לשים עם תערובת הגבינה ולערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה. 4. להקציף את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף תפוח וקשה (אך לא קשה מידי). 5. לקחת חלק מהקצף לתערובת הגבינה ולערבב היטב.
6. להוסיף את היתרה ולקפל בעדינות עד שמעורבב היטב.
7. לצקת לתבנית עם נייר אפיה (שיותר גבוה מהתבנית כי העוגה גובהת) ולהכניס לתנור ל20 דקות. להנמיך את חום התנור ל160 לעוד כ40 דקות.
  העוגה מוכנה כאשר יוצא קיסם עם מעט פירורים.
חשוב מאד לא לפתוח את התנור כל הזמן עד שמוכנה. גם שסוגרים את התנור - לתת לה לרדת כשעה עם תנור סגור.
כשמתקרר ניתן להכין את הציפוי. לערבב היטב יחד את כל המרכיבים ולצפות את העוגה.
ניתן לקשט עם תותים או דובדבנים או גרידת שוקולד
דרג: