עוגת גבינה, אגוזי לוז ושקדים מסוכרים

עוגת גבינה, אגוזי לוז ושקדים מסוכרים, שידרוג מופלא לעוגת הגבינה הקלאסית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינה, אגוזי לוז ושקדים מסוכרים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם אגוזי לוז שבורים
  • 3 כפות סוכר
  • לשקדים המסוכרים:
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 2 כפות סוכר
  • לשכבת הגבינה:
  • 4 חלבונים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 2 מיכלים שמנת להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 14 גרם ג'לטין
  • 3 כפות מים
  • 1/2 כוס חלב רותח
  • 2 גביעי גבינת תנובה 9% או 5% 250 גרם

אופן הכנה:

להכנת הבסיס:
1. מחממים מחבת מוסיפים את הסוכר וממיסים עד לקבלת קרמל.
2. מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים במהירות.
3. יוצקים לתבנית שטוחה ומשומנת.
4. מפזרים את האגוזים על התבנית בשכבה אחת ומצננים.
5. להכנת שקדים מסוכרים:
מחממים מחבת מוסיפים את הסוכר וממיסים עד לקבלת קרמל בהיר.
6. מוסיפים את השקדים, מערבבים במהירות ויוצקים לתבנית שטוחה ומשומנת.
7. מפזרים את השקדים על תבנית בשכבה אחת ומצננים.
8. מקבלים גושי שקדים עטופים בקרמל.
9. להכנת שכבת הגבינה:
מקציפים את החלבונים עם כוס אחת מהסוכר לקצף יציב.
10. מקציפים את השמנת עם הסוכר שנותר.
11. ממיסים בכוס את הג’לטין עם המים ומוסיפים את החלב הרותח ומערבבים.
12. שמים בקערה את הגבינה, מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים.
13. מוסיפים את הקצפת ומקפלים.
14. מוסיפים את השקדים המסוכרים והג’לטין המומס ומערבבים לתערובת אחידה.
15. להרכבת העוגה:
זורים על תחתית התבנית את אגוזי הלוז המסוכרים.
16.יוצקים מעליהם את תערובת הגבינה ומקפיאים למשך לילה.
17. מעבירים למקרר עד להגשה.

דרג: