עוגת גבינה

עוגה טעימה לאירוח מפנק

מאת: רם ג'וז

דרג:
עוגת גבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: בין 12 ל-15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתערובת העוגה:
  • 1 וחצי חבילות של ביסקוויט איכותי - או פתיבר.
  • 3 גביעי גבינה לבנה תנובה 9% (250 גרם)
  • 2 קופסאות השף הלבן שמנת להקצפה 38%
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 אינסטנט פודינג צרפתי
  • 1 מקל וניל
  • הטופ:
  • אננס טרי חתוך למשולשים או מנגו או פירות יער

אופן הכנה:

להכנת העוגה:
1. מוסיפים בקערה את גביעי הגבינה וכוס הסוכר יחד מערבבים היטב ומניחים בצד.
2. בקערה נוספת מקציפים יחד את השמנת, כוס החלב והפודינג.
ואת תכולת מקל הווניל (את מקל הווניל משרים במים רותחים, את התוכן שופכים לקערה).
3. מחברים את 2 הקערות יחד ומאחדים לתערובת חלבית אחת חלקה ומוקצפת.
4. לוקחים תבנית בינונית. טובלים כל ביסקוויט בנפרד בחלב ומניחים כמשטח בסיס.
5. על בסיס הביסקוויט מניחים שכבה בגובה 2 ס"מ לערך מתערובת הגבינה המוקצפת.
ושוב חוזרים על הפעולה פעם נוספת, מורחים שכבת בסיס ביסקוויט ושכבה נוספת של הגבינה המוקצפת.
העוגה מוכנה.
ניתן לקשט עם משולשי אננס או כל פרי אחר שציינו במתכון.
מכניסים למקפיא לשעתיים.

הוספת הטופ:
טובלים במי סוכר שהוכנו קודם לכן אננס טרי חתוך לחתיכות - משולשים או מנגו או פירות יער טריים, מניחים בצורה יפה על העוגה.
דרג: