עוגת בננות

מתכון פשוט ומהיר הכנה לעוגת בננות טעימה בציפוי גנאש שוקולד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ליטל ארזי \

צילום: ליטל ארזי \

עיצוב: ליטל ארזי

דרג:
עוגת בננות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות קמח תופח
  • 2.5 כוסות סוכר
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 200 מ"ל יוגורט ביו תנובה
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1.5 כוס מחית בננות בשלות
  • לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שמנת מתוקה 38% תנובה
  • 20 גרם חמאת תנובה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה את כל מרכיבי העוגה עד קבלת תערובת אחידה.
2. משמנים ומקמחים את תבניות העוגה, שופכים את הבלילה פנימה ומיישרים את התערובת לגובה אחיד.
3. אופים כ-55 דקות על חום של 160 מעלות.
4. מצננים.
הכנת הציפוי:
1. בקערה עמוקה, שוברחם את השוקולד לקוביות.
2. מחממים את השמנת עד רתיחה ושופכים לתוך קערת השוקולד.
3. מחכים מספר דקות ומערבבים היטב, עד קבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד תערובת חלקה ומבריקה.
5. מחכים כ-15 דקות שתערובת השוקולד תתמצק מעט ושופכים מעל העוגה.
6. מקשטים בקוקוס טחון.


דרג: