עוגת בננות ושמנת חמוצה

מה עושים עם הבננות הבשלות בבית? עוגה! מתכון מהיר הכנה לעוגת בננות ושמנת חמוצה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגת בננות ושמנת חמוצה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1.5 כוסות (180 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה של תנובה, רכה
  • 3/4 כוס סוכר דמררה או לבן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף רום
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה בטעם של פעם (27%) של תנובה
  • 2 בננות בשלות ביותר, מעוכות
  • 1 בננה בשלה, פרוסה לעיגולים

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק, או מרפדים בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח ומערבבים היטב.
3. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה.
4. מוסיפים וניל, רום ושמנת חמוצה ומערבלים.
5. מקפלים את תערובת הקמח היבשה לתוך הבלילה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, לא יותר.
6. מוסיפים את הבננות המעוכות והפרוסות ומערבבים.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה, או עד שקיסם שמחדירים במרכז העוגה יוצא יבש.
8. מניחים להתקרר כ-10 דקות לפני שמוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת לצינון מלא.
דרג: