עוגת בננות ושוקולד צ'יפ

עוגת בננות ושוקולד צ'יפ

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת בננות ושוקולד צ'יפ
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 3 תבניות אינגלישקייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • המרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה
  • 500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר
  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לבן
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
  • 4 ביצים מס' 1
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס
  • 6 בננות בינוניות (500 גר' נטו –אחרי קילוף), קלופות ומרוסקות במזלג או במעבד מזון

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-165-170 מעלות ומשמנים 3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ.
2. מקציפים שמן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת מקציף חשמלי.
3. מוסיפים קמח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומקציפים.
4. מוסיפים ביצים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
5. מוסיפים בננות מרוסקות ומערבבים.
6. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית, בעזרת כף עץ או מרית.
7. יוצקים את התערובת לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות. כעבור 45 דקות ניתן לבדוק בעזרת קיסם או חוד של סכין: אפשר להוציא את העוגה מהתנור גם אם היא נראית מעט לחה, שכן מקורה של לחות זו בבננות. בכל אופן מומלץ שלא לאפות את העוגה יתר על המידה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.


דרג: