עוגת בננות בזיגוג גבינת שמנת

נעמי אבליוביץ' עושה לנו את היום עם מתכון נפלא לעוגת בננות בזיגוג גבינה מיוחד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגת בננות בזיגוג גבינת שמנת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 בננות בשלות
  • 1 כוס + 4 כפות קמח
  • 2.5 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • לציפוי:
  • 50 גרם (קצת יותר מרבע מיכל) גבינת שמנת נפוליאון 16%, "תנובה"
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3/4 כפית חלב "תנובה"

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק/בראוניז בנייר אפיה.
2. בקערה, מניחים את הבננות ובעזרת מזלג מועכים למחית.
3. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
4. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את הסוכר והחמאה ומערבלים. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה עד לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים פנימה את מחית הבננות ותערובת הקמח.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה  כ-40 דקות. מניחים להתקרר במשך 10 דקות לפני שמחלצים מהתבנית.
6. להכנת הציפוי: מניחים את גבינת השמנת והסוכר בקערה של מיקסר ומערבלים. מוסיפים את החלב ומערבלים עד לתערובת תפוחה. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
דרג: