עוגת בלינצ’ס מלוחה

לזניה עשויה שכבות של עלי בלינצ’ס וביניהן קוטג', תירס וזיתים — או בקיצור כל מה שילדים אוהבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת בלינצ’ס מלוחה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8 סועדים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 עלי בלינצ’ס מוכנים בקוטר 24 ס”מ
  • 2 גביעים (500 גרם) קוטג’ “תנובה” 5%
  • 1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת “השף הלבן”
  • 2 ביצים
  • 1 כוס גרגרי תירס
  • 200 גרם זיתים ירוקים מגולענים חתוכים לטבעות
  • 150 גרם גבינת “גלעד קצ’קבל” של “תנובה”, מגוררת
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת “השף הלבן”
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט חמאת "תנובה" מומסת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.  שמים קוטג’, שמנת מתוקה, ביצים, תירס, זיתים, 100 גרם גבינת קצ’קבל, שקית פרמזן, מלח ופלפל בקערה. מערבבים לתערובת אחידה.
3.  מורחים מעט חמאה על תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ. מניחים 2 עלי בלינצ’ס זה על גבי זה, ויוצקים 1/4 מתערובת הגבינה. מניחים מעל 2 עלים נוספים וחוזר חלילה. מסיימים בתערובת גבינה. מפזרים מעל את יתרת הקצ’קבל.
4.  אופים כ-45 דקות או עד שהמאפה זהוב ויציב. מקררים מעט, פורסים למשולשים ומגישים חמים.
דרג: