עוגת ביסקוויטים קלת הכנה

העוגה שילדים מתפללים לקבל בסוף כל ארוחה חלבית וגם עוגה שסטודנטים אוהבים לאלתר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת ביסקוויטים קלת הכנה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות תבנית ארובה דפנות חלקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 יח' אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%.
  • 2 כוסות חלב קר + 2 כוסות חלב רותח.
  • חבילה גדולה של ביסקוויטים פתי בר.
  • אבקת שוקו
  • 50 גרם שוקולד מריר.

אופן הכנה:

1.במיקסר טורפים את 2 חבילות הפודינג, 2 מיכלי השמנת המתוקה ו-2 כוסות חלב קר. 
2.לאחר שהקרם מתייצב, מחלקים את הכמות לשישה חלקים שווים.
3.לקערת מרק רחבה מוסיפים 2 כפות שטוחות של אבקת קפה נמס או אבקת שוקו .
4.מעל יוצקים 2 כוסות חלב רותח.
5.מניחים ביסקוויט אחד בחלב הרותח ובעזרת 2 מזלגות מוציאים מיד (לפני שהביסקוויט מתפורר) לתבנית פיירקס מרובעת או מלבנית בעלת שוליים גבוהים. כך מסדרים את הביסקוויטים אחד ליד השני בצורה צמודה כשכבה דחוסה המכסה את תחתית התבנית.
6. מורחים 1/6 מכמות הקרם מעל שכבת הביסקוויטים, מומלץ למרוח בזהירות כדי שהביסקוויטים לא יזוזו או יקרעו.
7. כך יוצרים עוד 5 שכבות ומסיימים עם שכבת קרם.
8. עם פומפיה, מגרדים מהשוקולד שכבה דקה ואחידה מעל העוגה.
9. מכסים ומכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות.

דרג: