עוגת ביסקוויטים מוס טריקולד

עוגת שלוש שכבות מוס שונות וביניהן ביסקוויטים, מנה אחרונה מרהיבה למראה וטעימה להפליא

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת ביסקוויטים מוס טריקולד
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 מיכלי שמנת מתוקה "השף הלבן "
  • 5 ביצים טריות גודל L מופרדות
  • כוס אבקת סוכר
  • 150 גר' שוקולד מריר
  • 150 גר' שוקולד חלב
  • 150 גר' שוקולד לבן
  • 40 ביסקוויטים פתי בר

אופן הכנה:

הכנה:
1. בסיר מרתיחים מיכל וחצי שמנת מתוקה.
2. בשתי קערות מניחים שוקולד מריר ושוקולד חלב.
3. שופכים בכל קערה מחצית מכמות השמנת המורתחת מערבבים היטב ומצננים (לא במקרר).
4. מקציפים חלבונים מוסיפים בהדרגה כוס אבקת סוכר וקורט מלח עד לקבלת קצף יציב.
5. טורפים את החלמונים במזלג היטב ומוסיפים לאט לאט לחלבונים המוקצפים.
6. מעבירים מחצית מהביצים לכל קערה של שוקולד ומערבבים היטב בתנועות עטיפה.
7. מניחים בתבנית בינונית ביסקוויטים (לא לטבול בנוזלים).
8. שופכים ממוס השוקולד המריר מעל הביסקוויטים ואז מוס שוקולד חלב.
9. בקערה שמים שוקולד לבן ו-3/4 שמנת מתוקה ממיסים בסיר כפול מערבבים היטב ומצננים לחלוטין.
10 מקציפים את יתרת השמנת לקרם יציק ומוסיפים את השוקולד המצונן.
11. שופכים מעל לשכבת הביסקוויטים אפשר לפזר מלמעלה שוקולד מריר וחלבי קצוץ.

דרג: