עוגת ביסקוויטים כשרה לפסח

עוגת ביסקוויטים פשוטה ומהירה להכנה שמתאימה לאירוח מפנק בפסח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חוטר תמר

דרג:
עוגת ביסקוויטים כשרה לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס חלב
  • שקית אינסטנט פודינג וניל אחת
  • שמנת מתוקה אחת
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • חצי כוס סוכר
  • חבילת ביסקוויטים של פסח (מקמח מצה, עדיף המרובעים)
  • כפית נס קפה
  • כף מים חמים
  • 1/2 כוס חלב נוספת
  • קקאו לקישוט
  • אופציה- להוסיף גרדת לימון מחצי לימון במקום קקאו לקישוט

אופן הכנה:

1. בקערה, מערבבים עם מטרפה את חצי כוס החלב הראשונה, האינסטנט, הסוכר והשמנת עד שנוצר קרם אחיד ללא גושים.
2. עם לקקן מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים היטב בתנועות מעגליות.
3. מכניסים למקרר, בגלל הפודינג הקרם ייעשה יותר סמיך.
4. בכלי רחב ולא עמוק מדי ממיסים את כפית נס הקפה עם כף המים החמים ומוסיפים את החלב. (זה הנוזל בו נטבול עוגיה עוגיה לכמה שניות בכדי לרפד את העוגה).
5. מוציאים את הקרם שהתקשה מהמקרר, ועם הלקקן מורחים בזהירות שכבה נדיבה על שכבת הביסקוויטים.
6. מוסיפים עוד שכבה של ביסקוויטים ועוד קרם, עד קצה התבנית.
7. בוזקים עלה שכבה העליונה קקאו באמצעות מסננת קטנה.
8. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
 

דרג: