עוגת ביסקוויטים אישית

מהממת וטעימה: עוגה המורכבת מערימת עוגיות ושמנת בציפוי שוקולד ושברי שקדים

מאת: אתי אמר-אסייג

דרג:
עוגת ביסקוויטים אישית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנה אישית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 עוגיות ביסקוויט עגולות
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה, קרה מאוד
  • 2 כפות סוכר גדושות
  • 1 גביע גבינת שמנת או מסקרפונה
  • לציפוי שוקולד:
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 125 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • שקדים קצוצים לקישוט (לא חובה)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מקציפים יחד שמנת מתוקה, גבינת שמנת וסוכר עד תערובת יציבה.
2. טובלים כל עוגייה בקצת חלב. מורחים כף של קצפת בצד אחד של כל עוגייה ועורמים אותן אחת על השניה. בסיום, מניחים אותן על נייר אפיה במאוזן.
3. מצפים את כל השורה עם הקצפת.
4. מקפיאים לפחות שעתיים עד לילה שלם.
5.מכינים את ציפוי השוקולד:
יוצקים שמנת בסיר בינוני. מביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד קצוץ.
6. מניחים בצד לכמה דקות, ולאחר מכן מערבבים עד שנמס השוקולד ונהיה אחיד וחלק ללא גושים.
7. מניחים את העוגה על הרשת, ויוצקים את השוקולד על העוגה עד שהיא מכוסה לחלוטין. מפזרים שקדים קצוצים, ומקפיאים שוב עד להגשה.
דרג: