עוגת בומב טירמסו - בהשראת "קרין גורן "

עוגת בומב טירמסו - בהשראת "קרין גורן "

מאת: יסמין נגב \

מקור מתכון: קרין גורן

דרג:
עוגת בומב טירמסו - בהשראת "קרין גורן "
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן עבודה: 10 דקות

כמות מנות: 15-20 (תלוי בגודל החיתוך)

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבישקוטים בקפה:
  • 18-16 עוגיות בישקוטים (“לשונות חתול”)
  • 1 כוס נס קפה מוכן חזק (בלי סוכר או חלב), פושר
  • לקרם גבינה:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ”ל)
  • 1 כוס חלב (240 מ”ל)
  • 1 חב’ אינסטנט פודינג וניל
  • 1 חב’ אינסטנט פודינג ריבת חלב
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • לקישוט:
  • אבקת קקאו (2 כפות בערך)

אופן הכנה:

1.מרפדים את פנים הקערה בשקיות ניילון נצמד.
2. בקערה אחד מקציפים: 1 שמנת מתוקה עם חלב, 1 אינסטנט פודינג וניל 1/4 סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מוסיפים 250 ג' 3. גבינה ומקציפים עוד כמה שניות עד לקבלת קרם יציב.
3. בקערה שנייה מקציפים: 1 שמנת מתוקה עם חלב, 1 אינסטנט פודינג ריבת חלב 1/4 סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מוסיפים גבינה 250 ג' ומקציפים עוד כמה שניות עד לקבלת קרם יציב.
4. משטחים את כול קרם הוניל בקערה ,
5. טובלים את הבישקוטים אחד אחד בקפה (טבילה קצרה של 2 שניות בלבד) ומסדרים בצפיפות מעל הקרם.
6. משטחים מעל הבישקוטים את קרם ריבת החלב.
7. מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים – טבולים באותו אופן בקפה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות,להתייצבות.
מסירים את הניילון העליון, מכסים את הקערה בצלחת הגשה והופכים כך שהצלחת למטה והקערה הפוכה מעליה.
מסירים את הקערה ומקלפים בעדינות את הניילון הנצמד.
מפזרים מעל העוגה אבקת קקאו במסננת קטנה. מביאים את הבומב בשלמותו לשולחן ופורסים למנות. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.

דרג: