עוגת בוואריה מהירה

קינוח פופולרי במטבח הישראל משך שנים ארוכות המבצע לאחרונה קאמבק, קרם שמנת אוורירי, מתוק ומצופה שוקולד

מאת: אלינוער מור \

מקור מתכון: אלינוער מור

דרג:
עוגת בוואריה מהירה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15-20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים גדולות מופרדות
  • 2.5 כוסות חלב
  • 1 כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 1.5 שקיות ג`לטין
  • 1 כף סוכר
  • 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 100 גרם פתי בר מצופה שוקולד
  • לציפוי:
  • שוקולד מגורר

אופן הכנה:

הכנה:
1. בסיר על להבה נמוכה לטרוף חלמונים (במטרף יד), חצי כוס סוכר וחלב ולהביא לנקודת הרתיחה בלבד תוך בחישה. להוריד מהאש.
2. לערבב את הג`לטין עם כף סוכר ולהוסיף לתערובת החלב בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת. מחזירים לאש עד לנקודת הרתיחה בלבד תוך כדי ערבוב. לקרר.
3. מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר ומוסיפים לתערובת בערבוב עדין בעזרת המטרף. מקציפים את השמנת עם סוכר הוניל ומכניסים לתערובת בעדינות.
4. מניחים שכבה או שתיים של פתי בר בתחתית התבנית ושופכים מעל את התערובת. מכניסים שכבה שניה של פתי בר לתוך התערובת (לדחוף פנימה עם האצבעות).
5. מפזרים מלמעלה שוקולד מגורר, אגוזים או סירופ שוקולד. 

דרג: