עוגת בוואריה גבינתית

גרסת העוגה לקינוח הנוסטלגי: עוגת גבינה-בוואריה עם שוקולד ושברי אגוזים

מאת: אורטל מלכה

דרג:
עוגת בוואריה גבינתית
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית העוגה:
  • 200 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 30 גרם סוכר
  • 260 גרם קמח תופח
  • קליפת לימון מגוררת
  • למלית בוואריה וגבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 גרם שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 חב' אינסטנט פודינג ווניל
  • 700 מ"ל חלב
  • 5 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 4\3 כוס סוכר
  • 14 גרם ג'לטין
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • אגוזים גרוסים

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. במעבד מזון מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד לריכוך. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
2. משרים ג'לטין במעט מי ברז ומניחים בצד, עד להמסה.
3. מרתיחים 500 מ"ל חלב, תמצית ווניל וחצי מכמות הסוכר.
4. טורפים את החלמונים עם יתרת הסוכר. יוצקים מעט מהחלב הרותח אל תערובת החלמונים תוך כדי טריפה כדי להשוות טמפרטורות.
5. שופכים את תערובת החלמונים אל תוך סיר החלב וממשיכים לערבב בלי הפסקה,עד שמסמיך מעט. מכבים את האש.
6. מעבירים את הג'לטין לתוך תערובת החלב ומערבבים.
7. מסננים את התערובת ומקררים מספר דק' בתוך קערה של מי קרח.
8. מקציפים שמנת מתוקה, פודינג ווניל כוס חלב, עד לקרם חזק ויציב.
9. מקפלים את הגבינה אל הקצפת.
10. לאחר שתערובת הבוואריה התקררה, מאחדים את שתי התערובת תוך כדי תנועות קיפול. מכניסים לקירור.
11. משטחים את הבצק הפריך בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דק' עד להזהבה קלה. מצננים את תחתית הבצק.
12. יוצקים את תערובת הבוואריה-גבינה מעל התחתית ומשטחים. מקפיאים כשעתיים.
13. מחממים שמנת מתוקה עם שוקולד עד שנמס ויוצקים על העוגה בזהירות. מקשטים באגוזים גרוסים.
דרג: