עוגת אפרסקים בקרם שמנת

עוגת גבינה עם אפרסקים טריים, מתכון קליל ופשוט להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ילנה דובקין

דרג:
עוגת אפרסקים בקרם שמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1+1/4 כוס קמח
  • 10 גר'ם אבקת אפייה
  • 1/2 כוס שמן ללא ריח
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 10 גרם סוכר וניל
  • לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 קופסת שימורי חצאי אפרסקים

אופן הכנה:

מחממים את התנור (180 מעלות).

1. מערבבים את מצרכי הבסיס במהירות גבוהה בסדר הבא: קמח, אבקת אפייה, שמן, ביצים, סוכר וניל, סוכר רגיל ושמנת.
2.משמנית את תבנית האפייה, מעבירים את הבצק ואופים במשך 30 דקות. מצננים.
3. חוצים את העוגה לרוחבה.
4. מקציפים את השמנת עם הסוכר. מורחים כ-1/3 על השכבה התחתונה, מסדרים את חלק מהאפרסקים, מכסים במחצית השנייה של העוגה ומצפים בקרם שנשאר ומסדרים את יתר הפירות.
דרג: