עוגת אלפחורס

מאת: שירן רחמים

דרג:
עוגת אלפחורס
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קרם קוקוס:
  • 5 גרם ג'לטין
  • 185 גרם קרם קוקוס
  • 130 גרם שמנת מתוקה
  • 45 גרם סוכר
  • בסיס עוגיות אלפחורס:
  • 120 גרם קורנפלור
  • 80 גרם קמח
  • 3/4 כפות אבקת אפייה
  • 60 גרם סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות ברנדי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות מים/חלב
  • מוס ריבת חלב:
  • 9 גרם ג'לטין
  • 275 מ"ל חלב
  • 1 1/2 כפיות תמצית וניל
  • 4 חלמונים
  • 40 גרם סוכר
  • 350 גרם ריבת חלב
  • 480 גרם שמנת מתוקה
  • גאנש ריבת חלב:
  • 75 גרם ריבת חלב
  • 20 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

הכנה

1. קרם קוקוס: משרים את הגלטין ב2 כפות מים, מחממים בסיר קטן את קרם הקוקוס תוך ערבוב עד שחם אבל לא מגיע לרתיחה, ממיסים את הגלטין במיקרו, מוסיפים ומערבבים, מצננים את התערובת עד לטמפ' החדר.
2. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה, מוסיפים אותה לתוך קרם הקוקוס ומערבבים יחד. משטחים את התערובת בתוך תבנית 18 ס"מ ומעבירים להקפאה לכמה שעות עד התייצבות. 
3. בסיס עוגיות אלפחורס: מנפים יחד לקערה בינונית קורנפלור עם קמח ואבקת אפייה. בקערת מערבל חשמלי. מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר כמה דקות לקרם אוורירי, מוסיפים חלמונים בהדרג, ברנדי ותמצית וניל ומערבבים.
4. מוסיפים את החומרים היבשים בבת אחת ומעבדים יחד קלות, שמים פנימה את החלב/ מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור שעתיים להתייצבות.
5. מרדדים את הבצק לעובי של 9 ס"מ, קורצים עיגול של 18 ס"מ ומניחים בתבנית או ברינג באותו הגודל. מיתרת הבצק קורצים עיגולים קטנים בגודל של 3 ס"מ עבור עוגיות האלפחורס לקישוט. אופים על חום של 180 למשך 12 דקות. מצננים מעט ואז ממלאים בריבת חלב. 
6. מוס ריבת חלב: משרים את הגלטין עם 2 כפות מים למשך 20 דקות. מרתיחים את השמנת המתוקה ושמים על הריבת חלב ומערבבים, שמים בצד. להקציף את החלבונים עם הסוכר, תמצית הוניל והחלב עד לקצץ יציב. מקפלים יחד עם התערובת ריבת חלב ולאחר מכן עם הגלטין.
7. גאנש ריבת חלב: להרתיח שמנת מתוקה ולשים מעל ריבת החלב ולערבב.
סידור השכבות:יש לשים את קרם הדוקואז ומעליו את קרם הריבת חלב ואז את שכבת בסיס העוגיות, את הגאנש יש להדביק מסביב לעוגה ועליו את הקוקוס.


דרג: