עוגת אלפחורס

מאת: יפה ימין

דרג:
עוגת אלפחורס
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: לתבנית מס' 26 ס"מ 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 100 גר` חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפות תמצית וניל
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוסות קורנפלור
  • 3/4 כוסות קמח רגיל
  • למלית:
  • 2 שמנת מתוקה 38%
  • 2 אינסטנט וניל צרפתי
  • 1 כוס חלב
  • לציפוי:
  • צנצנת ריבת חלב (רצוי מאיכות טובה)

אופן הכנה:

מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד ובהיר,מוסיפים ביצים בכל פעם ביצה אחת.


מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד מכניסים למקרר לשעה.

מרדדים וקורצים עיגול בגודל התבנית,מהדקים היטב .עם מה שנישאר מכינים עוגיות אלפחורס לקישוט.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה,מצננים.

מקציפים את השמנת מוקה,אינסטנט,וחלב לקצפת יציבה ,מורחים על התחתית ומיישרים.

מעבירים למקפיא לשעה לפחות.

ממסים את ריבת חלב במיקרוגל ומורחים על המלית בעדינות. מעבירים למקפיא ל-4 שעות.

את העוגיות שהכנתם תניחו מעל לציפוי.

יש להוציא את העוגה רבע שעה לפני ההגשה.
דרג: