עוגת אישית בשכבות של מוס שוקולד ומרנג

מתכון לפסח מפנק וטעים

מאת: ענת שורץ

דרג:
עוגת אישית בשכבות של מוס שוקולד ומרנג
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג:
  • 4 חלבונים
  • 2 כוסות סוכר דק
  • למוס:
  • 5 חלמונים
  • 150 גר' שוקולד מריר איכותי של 60% מוצקי קקאו לפחות
  • 1/2 1 כוס חלב
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן 32%
  • 1 כף ג'לטין
  • 1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:

הכנה
1. הרכבת המנה: בתוך רינג אישי מניחים את המרנג (קוטמים שאריות לפי הגודל של הרינג).מוזגים את המוס כ 2 ס"מ גובה, ושוב מניחים שכבת מרנג,עליה עוד 2 ס"מ מוס ומקשטים בתלתלים שוקולד לבן(מקלפים את השוקולד בעזרת קולפן ירקות).
2. מניחים במקרר עד להתייצבות המוס. בעזרת סכין שטבולה במים חמים, מפרידים את קצוות המוס מהרינג, ומניחים להגשה על צלחות אישיות.

טיפ לקישוט: לנפות קקאו מסביב למנה על הצלחת.
דרג: