עוגת אוראו וגבינה עם בוטנים מסוכרים

עוגה מפנקת ומרשימה עם שבבי אוריאו, שוקולד ושמנת. נהדרת לימי הולדת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת אוראו וגבינה עם בוטנים מסוכרים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בגודל 24 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות אוראו (בחבילה אחת יש 176 גרם)
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • לשכבת הגבינה:
  • חבילת גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 קופסה גבינת שמנת (נפוליאון)
  • 2 חב'ילות (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • חצי כוס בוטנים מסוכרים
  • לגנאש שוקולד מריר (להכנה מאוחרת יותר):
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:

להכנת הבסיס:
1. טוחנים את העוגיות במעבד מזון ולאחר מכן מוסיפים את החמאה המומסת.
2. מניחים את השקף בתוך התבנית, ועליו מהדקים את שבבי העוגיות בשכבה אחידה. מכניסים לרבע שעה למקפיא.
להכנת שכבת הגבינה:
3. מערבבים את שתי הגבינות עד לקבלת תערובת אחידה.
4. טוחנים את הבוטנים המסוכרים במעבד מזון (לא דק מדי), ומוסיפים בעדינות לתערובת.
5. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, ותוך כדי מוסיפים את פודינג הוניל.
6. מקציפים עד שהתערובת יציבה.
7. בתנועות קיפול מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינות.
להכנת הגנאש:
8. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה (60% מוצקי קקאו).
9. מרתיחים את השמנת ושופכים על קוביות השוקולד.
10. מערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה.
להרכבת העוגה:
11. מוציאים את התבנית מהמקפיא. מעל שכבת האוראו שופכים את תערובת הגבינות. מכניסים להקפאה לשלוש שעות לפחות.
מכינים את הגנאש ושופכים על העוגה הקרה.
12. מקשטים כמיטב הדמיון. מכניסים להקפאה לעוד שעה, ולאחר מכן מעבירים למקרר.
 
דרג: