עוגת אגוזים

עוגת קרמית ועשירה עם שבבי שוקולד, קוקוס ושברי אגוזים

מאת: נעמה כהן

דרג:
עוגת אגוזים
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 20 מנות/תבנית עגולה 28

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר + 2 כפות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס קמח
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס אגוזים קצוצים גס
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן 38%

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מקציפים חלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף יציב. מאיטים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים והשמן. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את שאר החומרים לערבוב קל לא יותר מדי.
3. אופים בחום בינוני נמוך כ-50 דקות.
4. לאחר שהועגה מתקררת, מקציפים את השמנת עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף יציב. מורחים מעל העוגה, ומפזרים שוקולד מגורר דק על הקרם. מכניסים למקרר.


דרג: