עוגת אגוזים, מוס מוקה וקפה

עוגה מושלמת לשעת הקפה ולאירוח בין ערביים

מאת: שירננה עוגות מעוצבות \

מקור מתכון: http://goo.gl/5px4l

דרג:
עוגת אגוזים, מוס מוקה וקפה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית:
  • 150 גרם פתי בר מרוסקים
  • 100 גרם אגוזים קצוצים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • עוגת אגוזים:
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס סוכר (3/4 כוס ו- ¼ כוס)
  • 1 כוס אגוזים טחונים (מלך ולוז)
  • ½ כוס פירורי לחם (לא מתובלים)
  • מוס מוקה:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 110 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 2 כפיות נס קפה / קפה / אספרסו
  • ½ -1 כפית ליקר קפה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

תחתית:

2. מערבבים את הפתי בר המרוסקים, האגוזים הטחונים עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית התבנית

(למי שאוהב, ניתן להוסיף 1-2 כפיות קינמון טחון).

עוגת אגוזים:

3. מערבבים יחד את האגוזים הטחונים ופירורי הלחם. מניחים בצד.

4. מקציפים את החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לאט ובזהירות מוסיפים פנימה ¾ כוס סוכר. ממשיכים ומקציפים.

5. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים, בזהירות להוסיף פנימה ¼ כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף לבן ואחיד.

6. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים, לסירוגין עם תערובת האגוזים.

7. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, אופים כ- 25-30 דקות.

מוס מוקה:

8. מחממים את השמנת המתוקה (לא להרתיח!), שופכים על השוקולד והקפה, מוסיפים את הליקר ולהניח בצד להתקררות. מכניסים למקרר לכשעתיים.

דרג: