עוגת אגוזים לפסח

עוגה אגוזית ומושלמת לפסח

מאת: בטי סגל

דרג:
עוגת אגוזים לפסח
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: מנות 14/תבנית 30X30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 9 ביצים
  • 10 כפות סוכר
  • חצי בקבוקון תמצית רום
  • 4 כפות של קוניאק משובח
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות קמח מצה
  • 3 כפות קמח תפוח אדמה
  • 200 גרם אגוזי מלך טחונים בינוני
  • 200 גרם שוקולד מריר של כרמית
  • 1 אבקת אפיה
  • לסירופ:
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות נס קפה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות קוניאק
  • לקרם:
  • 2 שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות נס קפה
  • 2 פודינג וניל
  • 1 כוס חלב

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור מראש לדרגת אפיה לפי נתוני התנור.
2. בסיר מגרדים על הפומפיה גסה את שוקולד המריר, מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אגוזים ואבקת אפיה ומערבבים.
3. בקערה נפרדת מכניסים את החלבונים והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וחזק.
4. בקערית נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן, תמצית הרום והקוניאק ואז שופכים את זה לתוך קצף הביצים ומערבבים במיקסר עד שהכל מקבל גוון לבן.
5. מוציאים את הקערה של הביצים ומוסיפים לה את תערובת הקמחים והשוקולד, כל פעם מעט מהתערובת ומקפלים לתוך קציפת הביצים ביד בעזרת כף.
6. לאחר שהתערובת מוכנה מכניסים את התערובת לתבנית אפיה משומנת במרגרינה ומכניסים לתנור למשך שעה או עד שקיסם יוצא יבש.

אופן הכנת הסירופ:

1. מכניסים את כל המצרכים לתוך קומקום ומביאים לרתיחה.
2. מורידים מהאש ומניחים לסירופ להתקרר.

אופן הכנת הקרם:

1. מערבבירם את כל המצרכים יחד במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה וחזקה.
2. מניחים בצד עד שהעוגה מתקררת לחלוטין.

הרכבת העוגה:

1. שופכים בעזרת כף את הסירופ המקורר על העוגה ולאחר מכן את מורחים את הקרם בשכבה אחת.
2. מקשטים את העוגה בעזרת מזלג כדי ליצור פסים.
3. מכסים את התבנית בעזרת נייר כסף או נילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.

דרג: