עוגת אגוזים ושקדים עם שוקולד

עוגת אגוזים ושקדים עם שוקולד לפסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת אגוזים ושקדים עם שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה שוקולד מריר מגורד
  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם אגוזים טחונים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף קמח מצה
  • 2-3 כפות ריבה
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות סוכר
  • לקישוט
  • מעט אגוזים קצוצים ושוקולד מגורד.

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 1.מקציפים את הביצים עם הסוכר במערבל במהירות גבוהה, עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת גוון בהיר כ- 10 דקות.  2.מוסיפים בבחישה מתמדת בכף עץ את השוקולד, השקדים, האגוזים, תמצית הווניל, הברנדי והלימון.  3.מוסיפים את הקמח מצה.
4.שמים בתבנית משומנת ומקומחת מעט, ואופים כ 35 דקות בחום בינוני. מוציאים ומקררים.
5.מורחים ריבה. מקציפים את השמנת עם 2 כפות סוכר ומורחים על הריבה. מקשטים באגוזים והשוקולד.  
דרג: