עוגיות תמרים ושקדים

עוגיות התמרים של אמא שלי, שזכו לשדרוג לרגל החג - שקדים טחונים במקום קוקוס. כיוון שההכנה קלה והן נשמרות טוב כל־כך בקופסה אטומה, כדאי להכפיל כמויות ולהצטייד לתקופת החגים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סולומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגיות תמרים ושקדים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: כ-60 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 200 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן (עדיף תירס או חמניות)
  • ½ כוס (125 מ"ל) מים
  • 2 קופסאות (450 גרם כל אחת) של ממרח תמרים
  • 100 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • אבקת סוכר לזרייה

אופן הכנה:

1. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לתוך קערה. מוסיפים סוכר, חמאה חתוכה לקוביות, שמן ומים ולשים לבצק חלק (אפשר ללוש ביד או במיקסר בוו הגיטרה). מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
2. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה.
3. פורשים דף של נייר אפייה על משטח העבודה, מקמחים אותו קלות, ומרדדים כל חלק של הבצק לעלה דק שמידותיו 24x30 ס"מ. מורחים כל עלה בשכבה נדיבה של ממרח תמרים (קצת פחות מחצי קופסה). משאירים פס נקי ברוחב 3 ס"מ לאורך אחד מהשוליים הארוכים. זורים על ממרח התמרים רבע מכמות השקדים הטחונים, ומגלגלים לגלילה הדוקה - מתחילים בצלע הארוכה המרוחה ומגלגלים לכיוון הצלע הנקייה. פורסים כל גלילה לפרוסות בעובי ½2-1 ס"מ.
4. מעמידים את הפרוסות בתבניות כשצד התפר כלפי מטה - משאירים רווחים של 2-1 ס"מ בין הפרוסות. אופים בחום בינוני במשך 30 דקות, או עד שהעוגיות זהובות ויבשות (אם אופים את 2 התבניות יחד בתכנית טורבו, מחליפים מקומות אחרי 20 דקות אפייה). מצננים לגמרי בתבניות. מנפים על הפרוסות אבקת סוכר בכמות נדיבה, ומעבירים לקופסאות אטומות.
טיפ: לעוגיות פרווה מחליפים את החמאה במרגרינה.
דרג: