עוגיות שקדים סיניות

עוגיות חמאה ושקדים יבשות, מתאימות במיוחד להגשה לצד שתייה חמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגיות שקדים סיניות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 70 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 225 גרם חמאה רכה
  • 11/2 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כף מים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 ביצה
  • 3/4 כפית תמצית שקדים
  • 2 כוסות קמח
  • 1/3 כוס שקדים פרוסים מולבנים וקלויים
  • 70 שקדים (100 גרם) מולבנים שלמים, לקישוט
  • 1 ביצה טרופה בכפית מים

אופן הכנה:

הכנה:
1. בקערת מערבל מקציפים את החמאה לתערובת חלקה, מוסיפים את אבקת הסוכר לאט ובהדרגה, תוך כדי הקפצה ומקציפים לתערובת תפוחה ואוורירית.
2. מערבבים בקערית את המים, אבקת האפייה ואבקת הסודה, ומוסיפים לתערובת החמאה, מוסיפים את הביצה ואת תמצית השקדים, מוסיפים תוך ערבול במהירות נמוכה את הקמח את השקדים הפרוסים, ומערבלים רק עד שהקמח נספג.
3. מקררים את הבצק במקרר כשעה, עד שהוא מתקשה מעט.
4. מחממים את התנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות).
5. על משטח מקומח צרים מהבצק 4 גלילים אחידים בקוטר כ-3 ס"מ, פורסים כל גליל לפרוסות ברוחב 1,25 ס"מ.
6. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 5 ס"מ, שמים שקד שלם במרכז כל עוגייה ומברישים בביצה טרופה.
7. אופים למשך 15 דקות עד שהעוגיות זהובות.

דרג: