עוגיות שקדים ותותי בר מיובשים

עוגיות חמאתיות בתוספת שקדים ותותי שדה, מעוטרות באבקת סוכר, נהדרות לצד שתייה חמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגיות שקדים ותותי בר מיובשים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20- 16 עוגיות בינוניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם חמאת תנובה רכה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 6 חלמונים
  • 140 גרם קמח לבן
  • 1/3 כוס שקדים מולבנים מרוסקים
  • 1/3 כוס תותי בר מיובשים קצוצים גס
  • לקישוט:
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
2. במטרפת המיקסר טורפים ל-3 דקות את החמאה הרכה עם הסוכר.
3. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד.
4. מורידים את מהירות המיקסר שוב ומוסיפים את הקמח בעזרת כף לאט לאט, מרימים את ראש המיקסר ומסירים מדפנות המיקסר את הקמח שנדבק אליהן.
5. מפעילים שוב את המיקסר וטורפים לעיסה אחידה ובהירה במשך 2 דקות לערך.
6. מוסיפים את התותים המיובשים והשקדים ומפעילים את המיקסר לדקה, לערבוב.
7. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט, ממלאים כפית בעיסה שבמיקסר ומורידים אל הנייר, ויוצרים מעין עיגול בעובי בינוני.
8. את העוגיות יוצרים במרווח 3-4 ס"מ בין עוגייה אחת לשנייה.
9. מעבירים למרכז התנור החם ואופים 8-10 דקות.
10. מצננים על השיש. העוגיות מתקשות אך בעלות מרקם עדין.
11. לקישוט- לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי והתקשו מעט: מעבירים את העוגיות למשטח עבודה.
12. גוזרים מנייר גוזרים צורות כוכב, משולש או כל צורה אחרת וממקמים מעל העוגייה.
13. מעבירים אבקת סוכר למסננת עדינה ובוזקים מעל העוגייה והנייר.
14. מרימים עם קצה סכין לאט ובזהירות את הנייר.

דרג: