עוגיות שקדים ותבלינים

עוגיות בריאות בטעם שקדים עם תבילינים מעוררי טעם, מעולות לפתיחת היום עם הקפה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנה מזור

דרג:
עוגיות שקדים ותבלינים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 100 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 3 כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 1 כוסות סוכר חום
  • 200 גרם חמאה /מרגרינה רכה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס חלב
  • 100 גרם שקדים לבנים פרוסים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית זנגביל טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון

אופן הכנה:

1.מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190) ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה.
2. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר, החמאה/מרגרינה, הביצה והחלב עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את השקדים והתבלינים ולשים עד להתפזרות אחידה של התבלינים בבצק.
3. אם רוצים צורה של ריבועים: מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. יוצקים את הבצק לתבנית ועוטפים בניילון. מאחסנים כשעתיים במקפיא עד שהבצק מתקשה.
4. מחלצים את הבצק וחוצים אותו לאורכו, כך שמתקבלים שני מלבני בצק. פורסים את מלבני הבצק לפרוסות דקות של 4 מ"מ האחת ומניחים בתבנית במרחק של 1 ס"מ זו מזו.
5. אם רוצים להשתמש בחותכן עוגיות:
מחלקים לשני כדורי בצק. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 1/2 שעה לפחות.
מוציאים מהמקרראת כדורי הבצק, ממתיניים מעט להתרככות ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק דק (בעובי 3 מ"מ).
בעזרת חותכן עוגיות או כוס קורצים את העוגיות ומניחים בתבנית. ניתן להניח את העוגיות קרוב מאוד אחת לשניה.
6. אופים 10-15 דקות, או עד שהעוגיות משחימות מעט. (זהירות - משלב ההשחמה זה רק ענין של שניות עד שהן נשרפות!)
מוציאים , מצננים ומאחסנים בכלי אטום.
דרג: