עוגיות שקדים ופטל

עוגיות שקדים ופטל קטנות ומדליקות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
עוגיות שקדים ופטל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 70מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם חמאת "תנובה"
  • 260 גרם סוכר
  • 260 גרם אבקת שקדים
  • 50 גרם קמח
  • 8 חלבונים
  • 1 קופסא פטל טרי

אופן הכנה:

1. הכנת חמאה חומה- ממיסים בסיר קטן את החמאה על אש נמוכה, עד קבלת ריח אגוזי ושינוי צבע החמאה, מוציאים את הקצף שנוצר      במהלך התהליך, מורידים מהאש ומסננים את החמאה בבד, מקררים מעט.
2. מערבבים את הסוכר, קמח, ואבקת השקדים עם החלבון עד קבלת מרקם אחיד, מזלפים לתערובת את החמאה באיטיות ומערבבים בעזרת לקקן עד שכל החמאה נספגת בתערובת.
3. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומניחים במקרר ללילה.
4. מזלפים את התערובת לתוך תבנית הסיליקון עם שקעים עגולים בקוטר 4 ס"מ ומניחים יחידת פטל בכל שקע.
5. אופים על חום של 180 מעלות כ- 15 דקות או עד קבלת צבע זהוב.  
דרג: