עוגיות שטרויזל ריבה

מתכון מהיר וטעים, שניתן להכין גם עם הילדים,לעוגיות פריכות ממולאות בריבה. את העוגיות ניתן לשמור בקופסה סגורה עד כשבוע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגיות שטרויזל ריבה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 20 מנות/תבנית מלבנית 20X28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם סוכר
  • 150 גרם קמח
  • 1/8 כפית מלח
  • למלית:
  • 1/2 כוס ריבת תות עץ או כל ריבה אחרת
  • לפירורים (שטרויזל):
  • 150 גרם קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 60 גרם סוכר
  • 120 גרם חמאת "תנובה" קרה
  • 40 גרם שקדים קצוצים
  • גרידת קליפת לימון שלם

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את התחתית: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד שהחמאה אוורירית. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים בתנועות זהירות (מבלי לערבב יותר מדי), עד שנוצר בצק.
2. משטחים את הבצק בתבנית בשכבר אחידה, מחוררים אותו במזלג ומקררים כחצי שעה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. אופים במשך כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.
5. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו).
6. מורחים ריבה על הבצק. שמים בצד.
- מכינים את הפירורים (שטרויזל).
7. מסיימים את האפיה: שמים את כל החומרי השטויזל במעבד מזון, ומפעילים בפולסים, עד שמתקבלים פירורים בגודל אחיד.
8. מפזרים את הפירורים על שכבת הריבה.
9. מחזירים לתנור למשך כ-40 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים.
10.מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. חותכים את העוגה למלבנים של 7X4 ס"מ.
דרג: