עוגיות שושנים עם פרג

מתכון מאפה פרג ייחודי - לא רק לפורים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגיות שושנים עם פרג
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • ½ 1 כוסות קמח לבן
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2/3 כוס קורנפלור
  • 200 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות חלב
  • קורט מלח
  • למלית פרג:
  • ½ כוס חלב 3%
  • 50 גרם חמאה
  • ¼ כוס סוכר
  • ¾ כוסות פרג טחון
  • ½ כף פרורי לחם
  • קליפה מגורדת מ- ½ לימון
  • ¼ כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1. להכנת הבצק, במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את הקמח, אבקת סוכר, קורנפלור,וחמאה ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים, חלב ומלח, וממשיכים לעבד רק עד שהתערובת הופכת בצק. מאחדים את גושי הבצק לכדור אחד גדול, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לדיסקית. שומרים במקרר כ-1/2 שעה ועד לילה לפני השימוש. 
2. בסיר בינוני, מניחים את החלב, חמאה וסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את פרורי הלחם, הפרג הטחון, תמצית וניל וקליפת הלימון ומערבבים היטב. מצננים את המלית לפני השימוש.
3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. על גבי משטח מקומח, מרדדים כל חתיכה למלבן בעובי של 3 מ"מ. מורחים את הבצק בשכבה אחידה של מלית הפרג ומגלגלים לרולדה אדוקה. מצננים במקרר כ-30 דקות.
4. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
5. פורסים כל רולדה לעיגולים בעובי של 2 ס"מ ומניחים בתבנית האפייה. אופים את השושנים עד שהן מתחילות להזהיב, 12-15 דקות. 
דרג: