עוגיות שושנים

מתכון קלאסי לעוגיות שושנים פריכות, טעימות וקלות להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עמי אבליוביץ' \

צילום: עמי אבליוביץ' \

עיצוב: עמי אבליוביץ'

דרג:
עוגיות שושנים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גליל בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר
  • 2 חלבונים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1. בקערה נקייה מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. בשלב שהחלבונים הפכו לקצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה עד למרנג יציב, כ-5 דקות. לקראת סיום ההקצפה, מוסיפים את תמצית הוניל.
2. מגלגלים את הבצק מעל משטח העבודה ובעזרת מרית מורחים את פני הבצק בשכבה אחידה. מגלגלים את הבצק לרולדה, עוטפים ומכניסים למקפיא ל-30 דקות על מנת שהבצק יתקשה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 
4. בעזרת סכין חדה פורסים את רולדת הבצק לעיגולים בעובי 2 ס"מ ומניחים בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה.
5. אופים במשך 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב. מניחים להתקרר על רשת צינון לפני שמאחסנים בכלי אטום.  
דרג: