עוגיות שוקולד תפוז מהירות הכנה

עוגיות פריכות בציפוי שוקולד ועיטור קליפות הדרים מסוכרות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגיות שוקולד תפוז מהירות הכנה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 2/3 מיכל (160 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • מרמלדת תפוז
  • חופן קליפות תפוז מסוכרות, קצוצות גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מגלגלים את הבצק המוכן של מעדנות על גבי משטח עבודה. בעזרת חותכן עוגיות קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ בערך. מעבירים לתבנית, מפדרים באבקת סוכר ואופים בתנור עד להזהבה, 10-15 דקות. מעבירים לרשת לצינון.
5. כשהעוגיות התקררו מכינים את הציפוי: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת מעל השוקולד וממתינים 5 דקות. מערבבים לתערובת חלקה וסמיכה.
3. מניחים במרכז כל עוגיה כפית מרמלדת תפוז ומורחים לשכבה אחידה. יוצקים מעל העוגיות את גנאש השוקולד, מניחים קליפות תפוז מסוכרות ושומרים בצד עד שהשוקולד התקרר והפך מוצק. שומרים בכלי אטום במקרר.
דרג: