עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי

עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי, עוגיות מושחתות וטעימות, גם לילדים וגם לארוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגיות שוקולד צ'יפס חצי חצי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק הבסיסי:
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס סוכר חום כהה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • לתערובת הבהירה:
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר
  • לתערובת השוקולד:
  • 1/4 כוס קקאו (40 גרם)
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גרם)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מעבדים במיקסר עם וו גיטרה חמאה עם שני סוגי הסוכר והתמצית וניל עד שמקבלים תערובת קרמית, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח, את אבקת הסודה לשתייה ואת המלח.
2. מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. (הבצק עצמו יראה די נוזלי).
3. לוקחים את הבצק ומחלקים אותו לשתי קערות באופן שווה, לקערה של התערובת הבהירה אנחנו מוסיפים את הקמח והשוקולד צ'יפס המריר ומערבבים טוב טוב.
4. לקערהשל התערובת של השוקולד מוסיפים את הקקאו ואת השוקולד צ'יפס הלבן ומערבבים טוב טוב, לוקחים את הקערות ומכניסים למקרר לאיזה שעה.
5. אחר כך מחממים תנור ל-190 מעלות ובידיים רטובות אנחנו מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים קטנים בערך בקוטר של 3 ס"מ. 6. אחרי זה מצמידים כל זוג כדורים בצבעים שונים ומגלגלים מעט ובעדינות, כדי לשמור על הצורה של העיגול לעיגול אחד גדול.
6. מניחים את העוגיות באופן מרווח (כי הם מתרחבות מאוד באפייה) על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, אופים עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (מסתכלים לפי שולי התערובת הבהירה).

דרג: