עוגיות שוקולד מקופלות

עוגיות ממכרות. בצק קקאו־שמנת מתוק ומלית סוכר חום, אגוזים ושוקולד. מכינים כמו כמו מגולגלות, אבל במקום לגלגל את עלה הבצק מקפלים אותו

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגיות שוקולד מקופלות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 42 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • ¾2 כוסות (345 גרם) קמח
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 60 גרם (חצי כוס + 1 כף) אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • למלית:
  • 4-3 כפות שמן (תירס או חמניות)
  • 1 כוס (180 גרם) סוכר חום מהודק
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • ¾ כוס שוקולד־צ'יפס קטנים (השתמשתי בצ'יפס 66%)

אופן הכנה:


1. מכינים את הבצק. מנפים קמח, אבקת קקאו ואבקת סוכר למכל של מעבד המזון. מוסיפים חמאה, ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים שמנת ותמצית וניל, ומעבדים לבצק חלק שמתאסף מסביב ללהבים (אפשר גם ללוש במיקסר בוו הגיטרה). מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. משטחים כל חלק לדסקית בעובי 3-2 ס"מ, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים עד שהבצק מתקשה והופך נוח לרידוד.

2. שמים במכל של מעבד המזון את הסוכר ואת האגוזים, ומפעילים בלחיצות קצרות כדי לרסק את האגוזים לחתיכות קטנות. מעבירים את תערובת הסוכר והאגוזים לקערה.

3. לפני תחילת הרידוד, מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).

4. על גיליון של נייר אפייה מקומח מרדדים כל חלק של הבצק לעלה מלבני דק שמידותיו 36x32 ס"מ. מברישים את עלה הבצק בשכבה דקיקה של שמן. זורים על העלה שליש מכמות תערובת הסוכר והאגוזים ורבע כוס שוקולד־צ'יפס. משאירים רצועה נקייה ממלית לאורך אחת הצלעות הארוכות. מקפלים את הבצק (מתחילים בצלע הארוכה עם המלית ומסיימים ברצועת הבצק הנקייה ממלית) - בעזרת הנייר מרימים את הרבע הקיצוני של עלה הבצק (רצועה ברוחב 8 ס"מ) ומקפלים פנימה. מרימים ומקפלים פעמיים נוספות. מקבלים מלבן צר שרוחבו 8 ס"מ ואורכו 36 ס"מ. משטחים קלות כדי להדק את השכבות, וצובטים את הקצוות הצרים כדי לסגור אותם. מעבירים כל מלבן בצק מקופל אל התבנית המוכנה. בסכין חדה חותכים כל מלבן ל־14 פרוסות בלי לחתוך את שכבת הבצק התחתונה.

5. אופים במדף האמצעי במשך 35-30 דקות, רק עד שהבצק יבש למגע (היזהרו מאפיית יתר, שתגרום להתקשות המלית). מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות ומפרידים בין הפרוסות בסכין חדה. מצננים. מאחסנים בקופסאות אטומות.



דרג: