עוגיות קטנות לתה

עוגיות קטנות לתה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגיות קטנות לתה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 14 עוגיות\2 תבניות שטוחות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף סוכר
  • 1.75 כוסות קמח
  • 0.25 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 125 גרם חמאה קרה,חתוכה ל-10 חתיכות
  • 0.5 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 0.5 כוס צימוקים או צימוקים זעירים
  • 0.5 כוס 'רוויון' קר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.שמים במיכל מעבד-מזון את הסוכר,הקמח, המלח ואבקת האפייה,ומעבדים לתערובת אחידה,
2.מוסיפים את קליפת התפוז והצימוקים,מוסיפים את ה'רוויון', ומערבבים במרית רק עד שהוא נספג,
3.מאחדים את הבצק ומעבירים אותו למשטח מקומח, מעבדים בעדינות 5-3 שניות בלבד[אסור לעבד את הבצק יותר מדי, הוא צריך להיראות גס וסדוק],
4.על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 2 ס"מ מעצבים את העוגיות בעזרת חותכן עגול מקומח בקוטר 5 ס"מ ,מניחים את העוגיות על תבניות במרחק 3 ס"מ זו מזו,
5.מקררים כרבע שעה במקרר,בינתיים מחממים תנור לחום בינוני -גבוה [190 צ,]
6.אופים את העוגיות כ-20 דקות עד שהן מקבלות גוון זהוב בהיר,מגישים חם או בטפרטורת החדר,
ניתן להכין מראש ,ללא הנוזלים,ולהוסיף ממש לפני האפייה,
 
דרג: