עוגיות צנובר ריקוטה ומרציפן לחנוכה

עוגיות פריכות ויוקרתיות על בסיס ריקוטה עם צנוברים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יאיר טסי

דרג:
עוגיות צנובר ריקוטה ומרציפן לחנוכה
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 1 כפיות גרידת לימון
  • 3/4 כפית תמצית וניל
  • 3 חלבונים
  • 1/3 1 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות צנובר (200 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה גבינת ריקוטה מגוררת דק
  • 1/4 כוס מרציפן

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. במעבד המזון עם להב המתכת טוחנים 3/4 כוס צנוברים (100 גר') , סוכר, גבינת ריקוטה, מרציפן, וניל וגרידת לימון עד שנוצרת אבקה פירורית.
3. מעבירים לקערת מערבל, מוסיפים חלבונים ומקציפים עד שנוצרת תערובת חלקה. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפיה ומערבלים עש שנוצר בצק רך ודביק.
4. את שארית הצנוברים שמים בצלחת שטוחה. לוקחים מהתערובת על כף גדושה, בעזרת יד רטובה יוצרים צורה עגולה וטובלים את מחצית העוגיה בצנוברים. מניחים כשהחלק עם הצנוברים למעלה בתבנית אפיה שטוחה עם נייר אפיה.
5. אופים כ- 20 דקות און עד שמתחיל להזהיב. מצננים.
 

דרג: