עוגיות פלורנטין

עוגיות נימוחות בעלות ארומת תפוז ורום, מתאימות לאירוח במהלך ימי חג הפסח

מאת: אתי אמר-אסייג

דרג:
עוגיות פלורנטין
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות יין של פסח טחונות דק
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לתערובת:
  • כוס שמנת מתוקה
  • 150 גרם חמאה
  • כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס דבש
  • כף גלוקוז
  • 300 גרם שקדים פרוסים
  • כף רום
  • 2 כפות גרידת תפוז

אופן הכנה:

הכנה:
1. לבצק פריך: מערבבים בקערה עוגיות טחונות, שקדים טחונים, סוכר וחמאה מומסת לתערובת לחה. משטחים את התערובת על הבסיס והדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. אופים את הבסיס 15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מצננים.
4. להכנת תערובת פלורנטין: מחממים בסיר את השמנת המתוקה, החמאה, הסוכר, מים, דבש ומוסיפים כף גלוקוז לתערובת. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 115 מעלות, מכבים את הגז ומוסיפים בעדינות את השקדים הפרוסים. עליהם להוסיף את גרידת התפוז ספוגה ברום.
5. לערבב הכל בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
6. שופכים את תערובת הפלורנטין גבי הבצק הפריך, אופים במשך 14 דקות ב-175 מעלות.
7. מחכים 10 דקות לצינון ולפרוס.

דרג: