עוגיות פירות יבשים ותפוחי עץ

עוגיות פריכות במילוי תפוחים, קוקוס, שיבול שועל ועוד הפתעות בריאות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: איציק גילת

דרג:
עוגיות פירות יבשים ותפוחי עץ
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 275 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (1/2 קופסה)
  • 100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
  • 100 גרם צימוקים
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/3 כוס גרעיני חמניות קלופים קלויים
  • 3 כפות שומשום קלוי
  • 3 כפות גרעיני דלעת קלופים קלויים
  • 1 כוס פתיתי שיבולת שועל קלויים (קוואקר)
  • 2/3 כוס קמח תופח
  • 2/3 כוס פתיתי קוקוס
  • 2 ביצים (מס' 1)

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה כולל תחתית ודפנות.
2. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה, מוסיפים את מחית תפוחי העץ והביצים ומערבבים היטב.
3. יוצקים לתבנית ומחליקים, אופים כ-25 דקות עד להזהבה וכשתערובת מתקשה מעט.
4. מצננים לחלוטין בתבנית, הופכים על משטח וחותכים לריבועים או מלבנים.
5. לקליית הגרעינים: מניחים את הגרעינים בתבנית תנור, מכניסים לאפיה ב-180° ובוחשים מדי פעם עד שינוי קל בגוון, ניתן לקלות בזהירות גם במחבת.

דרג: