עוגיות עדשים

עוגיות עדשים צבעוניים להכנה עם הקטנטנים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגיות עדשים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 30 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 150 גרם סוכר לבן
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כוס עדשי שוקולד צבעוניים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם קמח תופח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. את העדשים מעבירים לשקית של כריך ומכניסים למקפיא לשעה, כך נדאג שהשוקולד יתקשה מעט ויהיה לנו קל יותר לשבור את העדשים.
2. לאחר השהיה במקפיא מוציאים מעט את האוויר מהשקית, מרסקים בעדינות את העדשים עם פטיש של שניצלים לפירורים בינוניים.
3. בקערה של מיקסר עם זרוע לישה מוסיפים את החמאה, סוכר, ביצה ותמצית הווניל ומערבבים לקבלת עיסה אחידה ובהירה.
4. מוסיפים את עדשי השוקולד המרוסקים ומערבבים.
5. מוסיפים לסירוגין את הקמח, תוך בחישה איטית עד לאיחוד הבצק.
6. מעבירים את הבצק לשיש וממשיכים ללוש את הבצק עם היד לכדור .
7. מעבירים את הבצק מכוסה אל המקרר למשך 15 דקות.
8. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
9. מוציאים מהבצק חתיכה ומגלגלים היטב בידיים נקיות לכדור קטן, מעט קטן מכדור פינג פונג.
10. פוחסים מעט עם האצבעות את הכדור לצורת עוגייה שטוחה לא דקה מידי .
11. מסדרים כל עוגייה על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מקפידים על מרווחים בין העוגיות.
12. אופים ל- 10 דקות ומצננים בתבנית.
13. בתחילה העוגיות מאוד רכות אך לאחר שהן מצטננות הן מתקשות ואז מוצאים אותן בעדינות מנייר האפייה.
דרג: