עוגיות סנדוויץ' ל"ג בעומר

השפית ליטל ארזי משתפת אותנו במתכון לעוגיות סנדוויץ' טעימות שנחטפות ברגע

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
עוגיות סנדוויץ' ל"ג בעומר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 12 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס שמן
  • 11/4 כוס סוכר
  • 550 גרם קמח
  • 3 ביצים
  • 1 אבקת אפייה
  • גרידה של 1 לימון גדול
  • 1 מקל ווניל
  • למילוי:
  • חמאת בוטנים
  • 250 מ"ל קצפת צמחית "השף הלבן"
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. להכנת הגנאש: שוברים את השוקולד לקוביות בקערה, מגיעים עם השמנת לרתיחה ושופכים מעל השוקולד. ממתינים 2 דקות ומערבבים היטב, עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מכסים בניילון נצמד את פני שטח הקערה. תוך שעה התערובת צריכה להסמיך למרקם ממרחי.
2. להכנת העוגיות: בעזרת סכין חוצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים את התוכן שלו.
בקערה, שמים את הסוכר, הווניל וגרידת הלימון ומשפשפים היטב בין הידיים עד שכל הטעמים נספגים בסוכר.
3. בעזרת וו גיטרה במיקסר, מערבבים את השמן, הביצים, והסוכר המתובל. בהדרגה, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, עד שמתקבל בצק דביק מעט.
4. משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות או פאלטה משומנת על מגש אפייה מכוסה בנייר אפייה. לאפות על 180 מעלות, כ15-20 דקות, עד שהבצק מוזהב. ככל שהבצק מקבל יותר צבע ככה הוא יותר פריך, ודומה לעוגייה.
5. מוציאים את המגש מהתנור, מניחים בזהירות את העוגיות עם נייר האפייה על קרש חיתוך, ובעודו חם חותכים לגודל הרצוי ומקררים לחלוטין.
6. להכנת הסנדויצ'ים: מורחים על בסיס העוגייה גנאש שוקולד, על העוגייה השניה חמאת בוטנים ולחבר יחדיו. אורזים לכל ילד בנייר צלופן את העוגייה עם מקל מרשמלו.
7. במדורה: שורפים את המרשמלו על האש, פותחים את הסנדויץ ומכניסים לתוכו את המרשמלו "השרוף", סוגרים חזרה ואוכלים!
דרג: