עוגיות סוכר מבצק עלים מזויף

תחליף פריך קל־הכנה לבצק עלים "של פעם", שעבר שדרוג - את המרגרינה שכיכבה אז מחליפה חמאה, שהופכת אותו לבצק נפלא בזכות עצמו. ההכנה עצמה ממש לא מסובכת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגיות סוכר מבצק עלים מזויף
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 900 גרם

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 2 כפיות סוכר לבן
  • ½ כפית מלח
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' "תנובה" 9%
  • 2 חלמונים מביצים גדולות
  • 200 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד למריחה
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם כף מים לזיגוג
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה (אם אין, סוכר לבן)
  • 1 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון

אופן הכנה:


1. מכינים את הבצק במעבד מזון או במיקסר נייח בוו הגיטרה (אפשר גם ללוש ביד). מערבבים קמח, סוכר לבן ומלח במכל של מעבד המזון או בקערת המיקסר. מוסיפים גבינת קוטג', 2 חלמונים ו־200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות. מעבדים לבצק חלק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, צרים מכל חלק כדור ומשטחים לדסקית. עוטפים בניילון ומקררים במשך 60-30 דקות.

2. פורשים דף סטנדרטי של נייר אפייה (37x42 ס"מ) על משטח העבודה, ובוזקים עליו קמח. מוציאים דסקית בצק מהמקרר, ומרדדים אותה לעלה מלבני שמכסה את כל דף הנייר. מורחים 50 גרם חמאה רכה על עלה הבצק. מקפלים את שני הרבעים הקיצוניים של העלה לכיוון המרכז, ומקפלים שוב לשניים בקו החיבור (כמו ספר סגור). מקבלים מלבן בצק שמידותיו 10x37 ס"מ. מקפלים את השליש הקיצוני של מלבן הבצק על השליש האמצעי ומקפלים מעליו את השליש השלישי - מקבלים מלבן שמידותיו 10x12 ס"מ. חובטים במלבן הבצק במערוך כדי לשטח אותו ולהוציא מתוכו את האוויר. מקמחים שוב את נייר האפייה, ומרדדים את מלבן הבצק לעלה דק שמידותיו כמידות הדף.

3. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות בתוכנית טורבו. מכינים שתי תבניות אפייה שטוחות גדולות (אם יש ארבע תבניות, אפשר לרדד את שתי דסקיות הבצק בזו אחר זו). חותכים את עלה הבצק לשניים יחד עם הנייר, ומניחים כל חלק בתבנית שטוחה. מכניסים את התבניות למקרר ל־20-10 דקות, כדי שהבצק יתקשה מעט ויהיה נוח לחיתוך.

4. חותכים כל עלה בצק למעוינים (חותכים לאורך לרצועות מקבילות ואז חותכים לרוחב באלכסון). מברישים בחלמון טרוף, וזורים רבע מכמות סוכר הדמררה המעורב בזנגביל. אופים שתי תבניות יחד - אחת במדף השני ואחת במדף הרביעי - במשך 15 דקות. מחליפים מקומות ומסובבים את התבניות 180 מעלות. אופים במשך 15-10 דקות נוספות, עד שהעוגיות זהובות ויבשות למגע. חוזרים על השלבים עם דיסקית הבצק השנייה. כשהעוגיות מצטננות מפרידים ביניהן בזהירות, ומאחסנים בקופסאות אטומות.

טיפ: אפשר להחליף את הזנגביל בקינמון.

בואו לנסות גם את עוגיות החמאה-וניל האלו

דרג: