עוגיות מתוקות מבוטנים מלוחים

עוגיות בטעם מתוק־מלוח ממכר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סולומון \

צילום: יהודה סולומון \

עיצוב: יהודה סולומון

דרג:
עוגיות מתוקות מבוטנים מלוחים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 30 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 200 גרם בוטנים מטוגנים מלוחים
  • ½ כוס סוכר חום מהודק
  • ½1 כפות קמח
  • ⅛ כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1. מרוקנים את שקית הבוטנים למכל של מעבד המזון, ומעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים כדי לקצוץ דק את הבוטנים. מוציאים 3 כפות מהבוטנים הקצוצים לקערית ושומרים בצד. מוסיפים את הסוכר לבוטנים שנותרו במעבד המזון, וממשיכים לעבד עד שהבוטנים טחונים דק (היזהרו מעיבוד יתר ואל תניחו לתערובת להפוך למשחה). מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומעבדים כמה שניות נוספות.
2. טורפים את הביצה עם תמצית הווניל, ומוסיפים למעבד המזון יחד עם חמאת הבוטנים. מעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים את הבצק לצלחת.
3. מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות. אני אופה בתכנית טורבו).
4. מודדים חצאי כפות מהתערובת (כדאי להיעזר בכף מידה בנפח חצי כף) ומגלגלים לכדורים. טובלים צד אחד של כל כדור בבוטנים הקצוצים השמורים. מסדרים את הכדורים בתבנית המרופדת כשהצד הטבול בבוטנים כלפי מעלה. משאירים רווחים של 2.5 ס"מ בין כדור לכדור. משטחים את הכדורים לעובי 5 מ"מ בלחיצה בתחתית כוס. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 15-12 דקות - מסובבים את התבנית אחרי 9 דקות, כדי להבטיח אפייה אחידה - רק עד שהעוגיות מתחילות להשחים ומרכזן יבש למגע. מצננים 10 דקות בתבנית, ומעבירים לרשת מתכת להשלמת הצינון. מאחסנים בקופסה אטומה.
העוגיות מכילות רק כמות קטנה של קמח, ולכן קל מאוד להפוך אותן לעוגיות ללא גלוטן, פשוט ממירים את קמח החיטה בתערובת קמחים ללא גלוטן, כמו "קמח תמי" או "כרגיל".

טיפ: כדי להפוך את העוגיות לכשרות לפסח, מחליפים את הקמח ואת אבקת האפייה ב־½1 כפות קמח עוגה תופח כשל"פ.
 
דרג: