עוגיות מקרון

עוגיות מקרון, עוגיות יפיפיות לכל ארוח וחגיגה

מאת: שירן ג'אן

דרג:
עוגיות מקרון
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 50

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגיות:
  • 3 חלבונים (של ביצה בגודל L)
  • 7 כפות סוכר לבן
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 110 גרם שקדים מולבנים טחונים דק (חבילה+כף וחצי בערך)
  • כפית קקאו (אם רוצים מקרונים חומים)
  • למילוי שוקולד לבן:
  • 175 גרם שוקולד לבן
  • 75 מ"ל שמנת מתוקה
  • 25 גרם חמאה
  • למילוי שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 גרם חמאה

אופן הכנה:

  • מומלץ להתחיל בהכנת המילוי משום שהוא צריך להיות במקרר לפחות שעתיים.
  • הכנת המילוי: מחממים שמנת על הגז עד לסף רתיחה, מוריזים מהאש ושופכים אותה לקערה שבה נמצאים השוקולד והחמאה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, מצננים ומעבירים למקרר למשך כשעתיים.
  • הכנת העוגיות:
  • יש לחמם תנור ל-200 מעלות.
  • מפרידים ביצים (חשוב שלא יהיו טיפות חלמון בקערת החלבונים!!!) ואת החלבונים שמים בקערת המיקסר.
  • מקציפים במהירית בינונית ומוסיפים 2 כפות סוכר לבן עד לקבלת קצף לבן וגלי (לא יציב).
  • מעבירים למהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה 5 כפות סוכר לבן עד שמתקבל קצב לבן מבריק ויציב.
  • מוציאים את הקערה ומהמיקסר.
  • בעזרת מסננת (לא נפה) מעבירים את אבקת הסוכר ואת השקדים הטחונים לקערה (חייב לעבור סינון-לא לדלג על שלב זה!)
  • בעזרת לקקן, מערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה (ולא נוזלית מדי).
  • מעבירים מחצית מהכמות לשק הזילוף עם צנתר רגיל (או פשוט לגזור את קצה שקית הזילוף).
  • מתחילים לזלף ע"ג תבנית עם נייר אפיה עיגולים בקוטר 3 ס"מ (זה מתפשט מעט באפיה).
  • לחצי השני ניתן להוסיף רבע כפית קקאו במידה ורוצים מקרונים חומים, במידה ולא, מעבירים את החלק השני לשיקת הזילוף וחוזרים על הפעולה.
  • יש להכניס לאפיה כל תבנית בנפרד (יוצא כ3 תבניות) ל4 דקות בדיוק (שימו טיימר!) ואז מסובבים את התבנית ואופים למשך עוד 4 דקות. העוגיות צריכות להיות מעט זהובות (ממש מעט) ויציבות למגע.
  • הרכבת העוגיות:
  • ניתן למלא את "הסנדוויץ" בשוקולד שהמסנו וקיררנו או ע"י שק זילוף או ע"י כפית/סכין למריחה בנדיבות!- לנוחיותכם!
  • יש לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בקירור. ככל שהן יותר זמן בקירור הן יותר טעימות.
  • *העוגיות הללו הן עוגיות יפיפיות, בעיקר כשהן צבועות בצבע מאכל. עדיף לוותר על מנת צבע מאכל מיותרת, אבל מי שבכל זאת מעוניין לעשונות מקרונים צבעוניים-יש להשתמש בצבע מאכל ג'ל בלבד.

    דרג: