עוגיות מעמול

אין ילד שלא משבח את המעמולים של סבתא, אסתר פלח מנדבת את המתכון המנצח שלה

מאת: אסתר פלח

דרג:
עוגיות מעמול
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 60 מעמולים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם חמאה/מרגרינה
  • כוס שמן
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 1/2 כוס מים
  • גרידת לימון או תפוז
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • כפית ברנדי.
  • מילוי אגוזים:
  • 200 גרם אגוזים מכל הסוגים
  • 1/2 כוס סוכר
  • קינמון
  • מלית תמרים:
  • 500 גרם תמרים מגולענים,
  • קורט קינמון
  • 150 גרם אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. נוטלים מעט בצק ביד ומגלגלים לכדור.עושים גומה בעזרת האצבע וממלאים במלית הרצויה.סוגרים ושוב מגלגלים.יש כאלה,שצובטים בעזרת פינצטה או עושים סימנים בעזרת מזלג לצורה נחמדה.
2. מחממים את התנור לחום מירבי 250-300 מ' ולאחר,שהתנור התחמם מנמיכים את החום לבינוני,180 מ'.אופים 10-15 דקות.שומרים על גוון בהיר.
3. מוציאים מהתנור ומצננים וזורים אבקת סוכר.



 

דרג: