עוגיות מייפל־פקאן ושוקולד־צ'יפס

העוגיות היפהפיות האלה קטנות ונוקשות יותר מעוגיות השוקולד־צ'יפס הרגילות, אבל נחטפות מהצלחת במהירות דומה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגיות מייפל־פקאן ושוקולד־צ'יפס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 64 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ⅛ כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 4 שקיקים סוכר וניל
  • 6 כפות (75 גרם) סוכר חום מהודק
  • 120 גרם חמאת "תנובה", חתוכה לקוביות
  • 4 כפות סירופ מייפל (אפשר "בטעם מייפל")
  • 2-1 כפות מים
  • 60 גרם פקאנים קצוצים דק
  • 100 גרם שוקולד־צ'יפס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מכינים 2 תבניות שטוחות גדולות. 2. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח למכל של מעבד המזון. מוסיפים סוכר וניל וסוכר חום ומפעילים למספר שניות, כדי לערבב את החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים סירופ, וממשיכים לעבד בפולסים - מוסיפים מהמים לפי הצורך, כדי לקבל בצק רך אך לא דביק, שמתאסף לגוש מסביב ללהבים.
3. מפזרים שלושה־רבעים מכמות הפקנים הקצוצים וחצי הכמות של השוקולד־צ'יפס על לוח חיתוך. מוציאים את גוש הבצק ללוח החיתוך, ולשים את הפקנים הקצוצים ואת השוקולד־צ'יפס לתוך הבצק. מחלקים את גוש הבצק ל־4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בעובי אחיד, ופורסים ל־16 פרוסות שוות בעוביין. מגלגלים כל פרוסה לכדור.
4. מפזרים את הפקאנים הנותרים בצלחת קטנה. טובלים את חלקו העליון של כל כדור בצק בפקנים, כדי שיידבקו אליו כמה חתיכות פקאן, ומסדרים את כדורי הבצק בתבניות ברווחים שווים, כשצד האגוזים כלפי מעלה. משטחים את הכדורים לשני־שליש הגובה בתחתית כוס. מהדקים 3 שוקולד־צ'יפס לחלקו העליון של כל כדור משוטח.
5. אופים את העוגיות במשך 16-14 דקות (בתכנית טורבו אפשר לאפות את שתי התבניות יחד. מחליפים מקומות אחרי 10 דקות אפייה). העוגיות מוכנות כשהשוליים שלהם מזהיבים, גם אם מרכזן עדיין רך למגע. מכבים את התנור ומשהים את העוגיות בתנור הכבוי במשך 5 דקות. מוציאים מהתנור, ומעבירים את העוגיות לצינון על רשת מתכת בעזרת מרית.
דרג: