עוגיות מדלן תפוז ודבש

היישר מפריז הרחוקה, קבלו פינוק מתוק ומיוחד לקראת ראש השנה!

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגיות מדלן תפוז ודבש
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15-12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¾ כוס (100 גרם) קמח רב תכליתי
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאת "תנובה", מומסת
  • 1 ביצה, מופרדת
  • 1 חלבון
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית קליפת תפוז מגוררת
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עוגיות מדלן (בצורת צדף) או קאפקייקס. 
2. בקערה, מניחים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת, מניחים את החמאה, חלמון, דבש, תמצית וניל וקליפת התפוז ובעזרת מטרפה מערבבים לתערובת אחידה.
4. בקערה של מיקסר, מניחים את שני חלבוני הביצה ומקציפים לקצף יציב.
5. מוסיפים את תערובת הקמח והסוכר לחמאה ומקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים מחצית מקצף החלבונים לתערובת לפני שמקפלים את המחצית הנותרת.
6. מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים עד להזהבה, 12-10 דקות. מניחים למדלן להתקרר מעט בתבנית לפני שמחלצים לרשת צינון.
7. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר. 
דרג: