עוגיות דבש פריכות

מכינים בכמה דקות פינוק מתוק ליד הקפה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגיות דבש פריכות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 50 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • ¼ כוס דבש
  • 2 חלבונים
  • 1 כוס קמח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. בקערה של מיקסר, מניחים את החמאה הרכה, אבקת סוכר ודבש ומקציפים לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את חלבון הביצה ומקציפים היטב לפני שמוסיפים את החלבון הנוסף. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול.
3. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית האפיה ובעזרת מרית משטחים לשכבה דקה ואחידה. אופים בתנור רק עד שהשוליים משחימים והמלבן מזהיב, 10-12 דקות, ומניחים להתקרר בתבנית כ-10 דקות. בעזרת הידיים או סכין חדה, שוברים (או חותכים) את המלבן לעוגיות דבש מתוקות ופריכות. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבלילה הנותרת.
שומרים את הקרקרים בכלי אטום.


 


דרג: